gymsu
  Dnes je:  Utorok, 23. 4. 2024  |  Vojtech
 

g Reklama g
T-Com

Infovek

MSCKNZ
g Aktuálne g
 Suplovanie

 Žiacka knižka

 Výchovné poradenstvo

 Jazyky

 História

 Dokumenty

 Študijné materiály

 Zoznam krúžkov

 Školský casopis

 Triedne fotografie

 Študentská hymna

 Jedálny lístok OA

 Jedálny lístok ZSŠ

 Zmluvy a faktúry

 Odkazy
  Kontakt
  Mapa
Cudzie jazyky

Obsahové a jazykové integrované vyučovanie - CLIL
Čítať celý CLIL.  


Vyučovanie cudzích jazykov je jednou z hlavných požiadaviek na vzdelávanie v európskom priestore. Uvedomujeme si dôležitosť európskej viacjazyčnosti pre fungovanie európskej demokracie.

V škole sa kvalifikovane vyučujú tri cudzie jazyky: anglický, nemecký a ruský. Naším cieľom je podporiť kvalitnú jazykovú prípravu žiakov tým, že im budú vytvorené podmienky na dosiahnutie presne stanovenej úrovne ich jazykových kompetencií a zručností definovaných podľa úrovní Spoločného európskeho referenčného rámca pre vyučovanie a učenie sa cudzích jazykov.

Vyučujúci cudzích jazykov zapájajú žiakov školy do predmetových olympiád, celoštátnych a medzinárodných súťaží , aktivít a projektov organizovaných MŠ SR, Britskou radou, Nadáciou Open Society, Ruským centrom vedy a kultúry, Nadáciou Konto Orange, Univerzitou Konštantína Filozofa a inými. Pre žiakov sú každoročne organizované náučno-poznávacie exkurzie do anglicky a nemecky hovoriacich krajín, návšteva divadelného predstavenia v anglickom jazyku pre žiakov celej školy.

Medzinárodná spolupráca
Škola má nadviazanú niekoľkoročnú spoluprácu s partnerskou školou Corpus Christi Catholic Sports College v Prestone, Veľká Británia. Uskutočnili sa aj výmenné pobyty žiakov a učiteľov z oboch škôl. V rámci mimoškolskej záujmovej činnosti z cudzích jazykov žiaci pracujú v záujmovom krúžku E-časopisu MAG4zine, ktorý je písaný v troch jazykoch a je dostupný na web stránke školy a v krúžku Nemeckého jazyka.

Vzdelávanie učiteľov cudzích jazykov
Všetci učitelia cudzích jazykov sa vzdelávajú priebežne po odbornej i metodickej stránke. Dvaja učitelia anglického jazyka absolvovali dvojmesačnú zahraničnú stáž vo Veľkej Británii, jedna učiteľka nemeckého jazyka absolvovala zahraničnú stáž v Nemecku.

Spolupráca so základnými školami
Vedenie školy a Predmetová komisia cudzích jazykov(PK CJ) sa prikláňa k užšej spolupráci s miestnymi i vidieckymi základnými školami, ktorých žiaci pokračujú v ďalšom štúdiu na Gymnáziu, Bernolákova 37, Šurany. PK CJ už niekoľko rokov úspešne spolupracuje v rámci anglického jazyka so ZŠ na Bernolákovej ul., uskutočnila sa aj otvorená hodina v ANJ žiakov 8-ročného G a výberu žiakov zo 6.,7., a 8. ročníka zo ZŠ v Bánove. Spolupráca gymnázia so základnými školami prospeje obom stranám k bližšiemu spoznaniu , plynulejšiemu prechodu žiakov zo ZŠ na vyšší stupeň vzdelávania a k skvalitneniu pedagogickej a metodologickej práce učiteľov oboch typov škôl.


Hlavný vchod
Hlavný vchod
Vedľajšia budova
Vedľajšia budova
Chodba
Chodba
Informatika
Učebňa INF
Telocvična
Telocvična
Chem. učebňa
Učebňa chémie
 

webdesign: Gymnázium  | Copyright by © Gymnázium Šurany 2012  | Last update: 10.2.2013